sâmbătă, 18 februarie 2012

Supă vieneză

Ingrediente

1 lingură boia, 500 g carne de vită, 500 g cartofi, 5 cepe, 1 lingură făină, 2-3 oase, piper, sare, 80 g untură, 2 căței de usturoi.

Mod de preparare

Oasele se fierb în apă rece, se strecoară supa, care se sărează și se lasă să mai fiarbă aproape o oră; se taie cepele peștișori, se auresc în untură, presărând și boiaua. Se stinge cu patru cești cu supă, apoi se lasă să fiarbă câteva clocote și se dă totul prin sită. În acest amestec pasat se pun bucățele de carne, usturoiul și chimenul pisate, sarea, piperul și se lasă totul să fiarbă până când carnea devine moale. Făina se dizolvă cu puțină supă, se toarnă peste carne și se mai adaugă cinci cești cu supă de oase. Ultimii vor fi puși în supă cartofii, tăiați cubulețe.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu