Ingrediente
1 lingură boia, 500 g carne de vită, 500
g cartofi, 5 cepe, 1 lingură făină, 2-3 oase, piper, sare, 80 g untură, 2 căței
de usturoi.
Mod de preparare
Oasele se fierb în apă rece, se strecoară
supa, care se sărează și se lasă să mai fiarbă aproape o oră; se taie cepele
peștișori, se auresc în untură, presărând și boiaua. Se stinge cu patru cești
cu supă, apoi se lasă să fiarbă câteva clocote și se dă totul prin sită. În
acest amestec pasat se pun bucățele de carne, usturoiul și chimenul pisate,
sarea, piperul și se lasă totul să fiarbă până când carnea devine moale. Făina
se dizolvă cu puțină supă, se toarnă peste carne și se mai adaugă cinci cești
cu supă de oase. Ultimii vor fi puși în supă cartofii, tăiați cubulețe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu