vineri, 3 decembrie 2021

Piept de mânzat, umplut

Ingrediente

1 kg piept de mânzat, 3-4 cepe, ½ kg carne tocată, 1 lingură pesmet, 1 lingură vin, 1 ou, grăsime, sare, piper, verdeață.

Mod de preparare

Se scot coastele cu grijă și, cu un cuțit foarte bine ascuțit, se desparte carnea pe trei sferturi, ca un buzunar, în care se pune umplutura. La o jumătate de kg de carne tocată, se adaugă o lingură plină cu pesmet, o ceapa tocată fin și înăbușită în grăsime, o lingură de vin, sare, piper, verdeața tocată și un ou crud. Se omogenizează amestecul, se umple pieptul și se coase cu ață de bumbac alb. Se unge friptura cu puțină grăsime, se pune într-o tavă, cu câteva bucățele de slănină, în restul de ceapă tăiată în felii. Se acoperă cratița și se bagă în cuptor la foc mediu. Când s-a rumenit, se adaugă apă caldă sau zeamă de carne (atât cât să acopere carnea până la jumătate). Se lasă să fiarbă înăbușit circa o oră și jumătate. Când este gata, se lasă friptura să se răcească, se scoate ața și se taie în felii late. Se servește cu sosul din tavă, cu garnitură de macaroane sau cu piure de legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu