luni, 20 decembrie 2021

Ruladă cu slănină afumată

Ingrediente

1 kg pulpă de porc, 200 g slănină afumată, 1 ceșcuță ulei, 1 ceapă, 1 țelină mică, 1 fir pătrunjel, 1 ceșcuță zeamă de carne, sare, piper, 1 ceașcă orez.

Mod de preparare

Se taie felii de carne ca pentru șnițele, se bat cu ciocanul de lemn, fără să se rupă, se îndreaptă marginile, se presară cu sare și piper. Pe fiecare bucată de carne se așează câte o felie subțire de slănină afumată. Se face sul fiecare bucată de carne și se leagă. Într-o cratiță se înfierbântă ulei, se pune o ceapă tăiată mărunt, felii de țelină, pătrunjel, sare și resturile de carne și de slănină, tăiate mărunt. Se lasă totul la înăbușit circa un sfert de oră, amestecând mereu cu lingura, ca să nu se prindă. Se așează apoi deasupra ruladele de carne, se întorc pe o parte și pe alta până se prăjesc, fără să se rumenească. Se dau apoi la cuptor și se țin la foc potrivit o oră și jumătate, întorcându-le din când în când și stropindu-le cu o ceșcuță de apă rece. În sosul din cratiță se adaugă o ceșcuță de zeamă de carne și se lasă să mai dea câteva clocote. Se strecoară și se toarnă peste ruladă. Separat, se fierbe orezul în zeama de carne, cu sare și piper și se așează în sos lângă ruladă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu