Ingrediente
1 kg pulpă de porc, 200 g slănină afumată, 1 ceșcuță
ulei, 1 ceapă, 1 țelină mică, 1 fir pătrunjel, 1 ceșcuță zeamă de carne, sare, piper,
1 ceașcă orez.
Mod de
preparare
Se taie felii de carne ca pentru șnițele, se bat cu
ciocanul de lemn, fără să se rupă, se îndreaptă marginile, se presară cu sare și
piper. Pe fiecare bucată de carne se așează câte o felie subțire de slănină
afumată. Se face sul fiecare bucată de carne și se leagă. Într-o cratiță se înfierbântă
ulei, se pune o ceapă tăiată mărunt, felii de țelină, pătrunjel, sare și
resturile de carne și de slănină, tăiate mărunt. Se lasă totul la înăbușit circa
un sfert de oră, amestecând mereu cu lingura, ca să nu se prindă. Se așează
apoi deasupra ruladele de carne, se întorc pe o parte și pe alta până se prăjesc,
fără să se rumenească. Se dau apoi la cuptor și se țin la foc potrivit o oră și
jumătate, întorcându-le din când în când și stropindu-le cu o ceșcuță de apă
rece. În sosul din cratiță se adaugă o ceșcuță de zeamă de carne și se lasă să
mai dea câteva clocote. Se strecoară și se toarnă peste ruladă. Separat, se
fierbe orezul în zeama de carne, cu sare și piper și se așează în sos lângă
ruladă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu