luni, 27 decembrie 2021

Tocană de vită

Ingrediente

500 g carne de vită, 300 g ceapă, 150 g untur, 250 g costiță afumată, 5 roșii, 3 ardei grași, 1 pahar vin alb sec, sare, piper, ½ pahar smântână.

Mod de preparare

Se taie cepele peștișori și se auresc într-o cratiță cu jumătate din cantitatea de untură. Se adaugă carnea, tăiată fâșii lungi și subțiri, sarea și piperul. După ce carnea a prins o ușoară crustă aurie, se toarnă vinul și se lasă cratița pe foc mic. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă fâșii subțiri de costiță, prăjită în prealabil în puțină untură. Într-o altă tigaie se pune restul de untură, în care se vor prăji ușor feliile de roșii și ardeiul gras, care vor fi apoi turnate peste tocană. Înainte de a lua cratița de pe foc, se toarnă smântâna și se lasă tocana să mai dea câteva clocote.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu