Ingrediente
500 g carne de vită, 300 g ceapă, 150 g untur, 250 g
costiță afumată, 5 roșii, 3 ardei grași, 1 pahar vin alb sec, sare, piper, ½
pahar smântână.
Mod de
preparare
Se taie cepele peștișori și se auresc într-o cratiță cu jumătate
din cantitatea de untură. Se adaugă carnea, tăiată fâșii lungi și subțiri,
sarea și piperul. După ce carnea a prins o ușoară crustă aurie, se toarnă vinul
și se lasă cratița pe foc mic. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă fâșii
subțiri de costiță, prăjită în prealabil în puțină untură. Într-o altă tigaie
se pune restul de untură, în care se vor prăji ușor feliile de roșii și ardeiul
gras, care vor fi apoi turnate peste tocană. Înainte de a lua cratița de pe foc,
se toarnă smântâna și se lasă tocana să mai dea câteva clocote.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu