sâmbătă, 11 decembrie 2021

Pui cu sos picant

Ingrediente

1 pui mare, 100 g unt, 3 cepe, 2 căței de usturoi, 1 l supă, sare, piper, 1 linguriță șofran, 1 linguriță coriandru, 2 linguri făină, 1 lămâie.

Mod de preparare

Se taie puiul în bucăți potrivite, se pun să se rumenească în unt. Când sunt pe jumătate gata, se adaugă cepele tăiate peștișori și usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit, se toarnă supa, sarea, piperul, șofranul, coriandrul. Se lasă să fiarbă aproximativ o jumătate de oră. După ce carnea a fiert, bucățelele de pui se scot, iar în sosul rămas se adaugă făina. Se amestecă încet, până ce se îngroașă puțin. Se pun din nou bucățile de pui. Se servește foarte fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu