luni, 15 februarie 2021

Budincă de carne de porc și de berbec

 Ingrediente

125 g carne de porc, 375 g carne de berbec, sare, 5 ouă, 75-100 g pâine, ciuperci, 3 linguri bulion, 3 linguri smântână, 2 linguri brânză rasă.

Mod de preparare

Carnea, tăiată în bucăți mici, se amestecă bine cu sare, boia, ou, pâine înmuiată în lapte și ciuperci tocate. Toată compoziția se pune într-o cratiță unsă cu grasime și se lasă în cuptor aproximativ 40 de minute. Ouăle fierte se taie în felii, se aranjează pe deasupra budincii, atunci când aceasta este aproape gata. Din smântână, bulion și brânză rasă pregătim un sos picant, pe care-l turnăm peste budincă. Se mai lasă cratița 10 minute în cuptor.

Mod de servire

Se servește mâncarea fierbinte, cu salată sau murături.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu