luni, 22 februarie 2021

Salată de avocado

Ingrediente

2 avocado, 1 roșie, 1 salată mică, sare, piper, 100 g fasole fiartă, 100 g brânză dată prin răzătoare, smântână, 2 ouă fierte tari, 1 castravete mediu, 1 murătură, 2 lingurițe suc de lămâie, 2 lingurițe nuci tocate, condimente diverse.

Mod de preparare

Se spală salata și se lasă în frigider, într-un vas cu capac. Se spală castravetele, se taie felii și se presară cu sare și piper. Se curăță avocado de coaja și se taie în două, longitudinal. Se acoperă cu zeama de lămâie. Se acoperă cu un capac. Se amestecă murătura tăiată mărunt cu brânza, cu fasolea și condimentele. Cu această umplutură se umplu bucățile de avocado. Pe fiecare jumătate de fruct se pune câte o felie de roșie. Se așează pe pat de frunze de salată. Feliile de castravete se așează pe felii de ouă și se decorează frumos platoul cu ele. Se garnisește cu smântână și cu nuci tăiate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu