duminică, 28 februarie 2021

Fatteh cu pui

Ingrediente

piept de pui bucățele, pâine arăbească (lipie), tahina (ulei de susan), 500 g iaurt, usturoi (praf), boia de ardei iute, condimente pentru pui, lămâie, 2-3 linguri ulei de masline.

Mod de preparare

Bucățelele de pui se fierb în apă cu condimente (piper, foi de dafin, boia, curry). Între timp pâinea se rupe bucățele mici și se prăjește foarte puțin în ulei.

Pentru sos: se amestecă iaurtul cu 2-3 linguri de tahina (ulei de susan), cu praf de usturoi și lămâie, după gust. Se așează pâinea prăjită pe un platou, peste ea se pune puiul și peste pui se așează sosul. Se prăjesc 2 linguri de boia de ardei în uleiul de măsline câteva secunde și apoi se toarnă peste compoziția din platou.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu