Ingrediente
carne de pui, cartofi, vinete, conopidă, orez, ceapă.
Mod de
preparare
Se pune la fiert carnea de pui și, când apa începe să
fiarbă, se taie o ceapă solzi și se pune în oală. Se lasă să fiarbă până puiul
este moale. Separat, se taie cartofii rondele, la fel și vinetele și, împreună
cu conopida desfăcută în bucăți, se prăjește bine în ulei. Când sunt toate
gata, se ia o oala mai mare, în care se pune în ordinea următoare: pe fundul
oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida și vinetele, iar
orez. La urmă se ia zeama în care a fiert puiul și se condimentează, apoi se
adauga peste ingrediente in oală, să le acopere. Când este fiert orezul și nu
mai este apă se stinge focul.
Mod de servire
Se servește caldă, cu iaurt și salată.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu