duminică, 28 februarie 2021

Makluba

Ingrediente

carne de pui, cartofi, vinete, conopidă, orez, ceapă.

Mod de preparare

Se pune la fiert carnea de pui și, când apa începe să fiarbă, se taie o ceapă solzi și se pune în oală. Se lasă să fiarbă până puiul este moale. Separat, se taie cartofii rondele, la fel și vinetele și, împreună cu conopida desfăcută în bucăți, se prăjește bine în ulei. Când sunt toate gata, se ia o oala mai mare, în care se pune în ordinea următoare: pe fundul oalei se pun cartofii, apoi carnea, un strat de orez, conopida și vinetele, iar orez. La urmă se ia zeama în care a fiert puiul și se condimentează, apoi se adauga peste ingrediente in oală, să le acopere. Când este fiert orezul și nu mai este apă se stinge focul.

Mod de servire
Se servește caldă, cu iaurt și salată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu