duminică, 11 iulie 2021

Ciorbă țărănească de porc

Ingrediente

300-400 g carne de porc mai grasă, 2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 țelină, 1 ceapă mijlocie, 1-2 ardei grași, 3 roșii, 2 cartofi mijlocii, 1 lingură mazăre boabe, 10-12 păstăi de fasole verde, frunze de leuștean, pătrunjel și mărar, 2 linguri de ulei, sare, piper, zeamă de lămâie (opțional).

Mod de preparare

Ciolanul de porc proaspăt se pune la fiert în 2 l de apă rece, cu o linguriță rasă de sare. Se lasă să fiarbă circa o oră la foc mijlociu, ca să nu se tulbure supa. Zarzavatul și ceapa, rase prin răzătoarea cu găuri mari, se călesc timp de două minute cu două linguri de ulei și se adaugã în supă, împreună cu fasolea, ruptă în bucăți. După circa 30 de minute, se adaugă mazărea. Când carnea și zarzavatul sunt bine fierte, se pun cartofii - tăiați în cuburi mici -, ardeii grași – tăiați în felii subțiri - și roșiile, tăiate în felii de 2 cm grosime. Se lasă să fierbă încă 15 minute, ca să se înmoaie cartofii, și se sărează și piperează, după gust. Se lasa să mai fiarbă câteva clocote, apoi se ia de pe foc și se aromeazã cu frunzele de leuștean, pătrunjel și mărar, tocate mediu. Se servește nedreasă. Se poate acri cu zeamă de lămâie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu