luni, 26 iulie 2021

Ciulama de ciuperci

Ingrediente

500 g ciuperci albe de pădure (sau de cultură), 50 g unt, 25 g făină, 100 ml smântână, 1 ceapă, frunze de mărar, frunze de pătrunjel, piper, sare.

Mod de preparare

Ciupercile, curățate și spălate, se taie în felii mari și se fierb acoperite, 30 de minute, într-o cratiță cu 250 ml apă clocotită, la foc mic, împreună cu ceapa tăiată în opt bucăți, până când ciupercile se înmoaie bine. Se scoate ceapa. Făina se freacă cu o lingură de apă rece, se varsă peste ciuperci, se amestecă, și se lasă să fiarbă câteva clocote, cât să se lege puțin sosul, apoi cratița se ia de pe foc. Smântâna, bătută cu o lingură de apă rece, se amestecă cu sosul fierbinte și se adaugă sare, după gust. Deasupra se pun bucățele de unt, frunze de mărar și pătrunjel, tăiate mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu