sâmbătă, 24 aprilie 2021

Cubulețe de pește, dulci-acrișoare

Ingrediente

400 g biban file, sucul de la o jumătate de lămâie, 2 linguri sos de soia, 2 linguri de oțet, câte 1 vârf de cuțit sare, piper alb măcinat, coriandru, chimion măcinat, ghimbir pudră, zahăr după gust, 4 linguri ulei de arahide pentru prăjit, 1 ou bătut, 2 ½ linguri amidon de porumb, 2 morcovi (tăiați romburi), 50 g mazăre congelată, ½ ceapă (tăiată cubulețe), 150 g roșii pasate.

Mod de preparare

Peștele file se taie în cubulețe, se stropește cu suc de lămâie, sos de soia și oțet, se lasă puțin să se pătrundă, apoi se scoate din marinată, se condimentează cu sare, piper, celelalte condimente și zahăr, după gust. Se înfierbântă uleiul într-un vas Wok. Cubulețele de pește se dau prin ou, apoi prin amidon, se prăjesc în ulei, se scot și se păstrează calde. În uleiul rămas se prăjesc legumele, amestecând mereu. Se toarnă marinata și roșiile pasate și se pune totul la fiert. Se adaugă cubulețele de pește în sos și se mai dă un clocot.

Mod de servire

Se servesc cu tăiței de orez fierți.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu