Ingrediente
250 g unt, 6 ouă, 250 g zahăr pudră, 50 g cacao, 100 g
zahăr tos, 5 linguri apă, 1 lingură (cu vârf) făină.
Mod de
preparare
Cremă: Se
amestecă bine cacao cu zahărul tos și cu apa și se pune pe foc mic sau pe un
vas cu apă clocotită sa se înmoaie zahărul. Se lasă apoi deoparte să se
răcească. Se freacă spumă untul cu zahărul pudră și se adaugă, pe rând, 6
gălbenușuri, frecând bine după fiecare. (Ouăle să nu fie de la frigider). Se
adaugă apoi siropul de cacao răcit și se amestecă. Din cremă se ia deoparte un
sfert din cantitate, iar restul se dă la frigider.
Blat: În
crema oprită se pune o lingură cu vârf cu făină și albușurile bătute spumă tare.
Se amestecă ușor de câteva ori. Se unge forma de tort cu unt solid, se toarnă
compoziția ușor și se dă la cuptor la foc potrivit, mai mult mic. Se lasă să
crească și să se coacă. Nu se deschide cuptorul timp de 15 minute. Când este
coapă, se scoate, se lasă să se răcească, se așează pe platou și se îmbracă cu
crema din frigider. Se dă iarăși la rece. Înainte de servire, se poate glasa cu
cuvertură de ciocolată sau se pudrează cu cacao.
Mod de servire
Se poate servi cu frișcă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu