Ingrediente
¼ linguriță praf de muștar, 4 păstrăvi (200 g fiecare),
90 g unt, ½ pahar migdale decojite și sărate, ½ pahar vin alb, 5 linguri suc de
lămâie, ½ linguriță mărar uscat, piper măcinat, ¼ pahar făină.
Mod de
preparare
Se curăță păstrăvii, se spală și se taie aripioarele. Se
șterg bine cu hârtie absorbantă. Se tăvălesc în făină amestecată cu piper, mărar
uscat și praf de muștar. Cu o pensulă, se pune suc de lămâie pe păstrăvi, după
care se tăvălesc iarăși prin făină. Se pune untul la topit într-un vas destul
de încăpător și se prăjesc migdalele până devin aurii, după care se scot pe un
șervet absorbant. Se pun păstrăvii la prăjit pe foc potrivit, se întorc doar o
singură dată, având grijă să nu se rupă. După ce au deja culoare aurie, se scot
pe un șervet absorbant. În vas se adaugă sucul de lămâie care a ramas și vin.
Se lasă să ajungă până la punctul de fierbere, până ce sosul se îngroașă, și se
adaugă migdalele. Păstrăvii se așează pe un platou (sau fiecare pe farfurie
separat) și se toarnă sosul peste păstrăvi. Se servește imediat.
Mod de servire
Se poate servi cu cartofi natur, cartofi întregi, făcuți
la cuptor (în folie de aluminiu).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu