marți, 27 aprilie 2021

Păstrăv cu migdale

Ingrediente

¼ linguriță praf de muștar, 4 păstrăvi (200 g fiecare), 90 g unt, ½ pahar migdale decojite și sărate, ½ pahar vin alb, 5 linguri suc de lămâie, ½ linguriță mărar uscat, piper măcinat, ¼ pahar făină.

Mod de preparare

Se curăță păstrăvii, se spală și se taie aripioarele. Se șterg bine cu hârtie absorbantă. Se tăvălesc în făină amestecată cu piper, mărar uscat și praf de muștar. Cu o pensulă, se pune suc de lămâie pe păstrăvi, după care se tăvălesc iarăși prin făină. Se pune untul la topit într-un vas destul de încăpător și se prăjesc migdalele până devin aurii, după care se scot pe un șervet absorbant. Se pun păstrăvii la prăjit pe foc potrivit, se întorc doar o singură dată, având grijă să nu se rupă. După ce au deja culoare aurie, se scot pe un șervet absorbant. În vas se adaugă sucul de lămâie care a ramas și vin. Se lasă să ajungă până la punctul de fierbere, până ce sosul se îngroașă, și se adaugă migdalele. Păstrăvii se așează pe un platou (sau fiecare pe farfurie separat) și se toarnă sosul peste păstrăvi. Se servește imediat.

Mod de servire

Se poate servi cu cartofi natur, cartofi întregi, făcuți la cuptor (în folie de aluminiu).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu