Ingrediente
½
varză, 3 morcovi, 2 castraveți, 5-6 căței de usturoi, 3 linguri zahăr, ½ pahar oțet
balsamic, 1 ardei roșu iute (sau ½ linguriță praf de chilli), piper.
Mod de preparare
Se taie varza fideluță, morcovii și castraveții
se dau pe răzătoarea mare, usturoiul se toacă mărunt (în niciun caz nu se
zdrobește). Separat, se prepară o marinată din oțetul balsamic, zahărul și praful
de chilli (sau ardeiul roșu iute, tăiat în feliuțe subțiri). Se amestecă bine, până când se dizolvă zahărul. Se toarnă peste legume și
se pune piper, după gust. Nu se folosește deloc sare, întrucât îi schimbă total
gustul.
Mod de servire
Se
poate servi dupa circa o oră, dar este și mai bună a doua zi, după ce legumele
au absorbit oțetul. Are un gust dulce-acrișor, picant.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu