joi, 22 aprilie 2021

Salată chinezească picantă

Ingrediente

½ varză, 3 morcovi, 2 castraveți, 5-6 căței de usturoi, 3 linguri zahăr, ½ pahar oțet balsamic, 1 ardei roșu iute (sau ½ linguriță praf de chilli), piper.

Mod de preparare

Se taie varza fideluță, morcovii și castraveții se dau pe răzătoarea mare, usturoiul se toacă mărunt (în niciun caz nu se zdrobește). Separat, se prepară o marinată din oțetul balsamic, zahărul și praful de chilli (sau ardeiul roșu iute, tăiat în feliuțe subțiri). Se amestecă bine, până când se dizolvă zahărul. Se toarnă peste legume și se pune piper, după gust. Nu se folosește deloc sare, întrucât îi schimbă total gustul.

Mod de servire

Se poate servi dupa circa o oră, dar este și mai bună a doua zi, după ce legumele au absorbit oțetul. Are un gust dulce-acrișor, picant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu