Ingrediente
Blat: 1 ou,
250 g zahăr pudră, 250 g miez de nucă prăjit și tocat, 2 linguri cacao, 20 ml
lichior de cacao, cafea sau esență de rom.
Cremă: 200 g unt, 50 g zahăr pudră, 2
linguri ness, 3 gălbenușuri, 30-40 vișine fără sâmburi (proaspete sau din
vișinată).
Ornament: nucă de cocos sau miez de
nucă măcinat.
Mod de
preparare
Se amestecă zahărul cu miezul de nucă, cacao, oul bătut și
lichiorul, și se omogenizează compoziția. Pe o folie de staniol sau hârtie
pergament se întinde cu mâna o foaie groasă cam de 5 mm. Peste foaie se întinde
un strat de cremă și se rulează cu ajutorul foliei de staniol. După ce se
rulează, se presară cu cocos sau miez de nucă și se rulează imediat în folie de
staniol și se bagă în congelator.
Pentru a obține crema, se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, nessul și
apoi, pe rând, gălbenușurile. Se continuă cu frecarea cremei până se dizolvă
bine nessul. Din aceste ingrediente se vor obține 2 rulade de aproximativ 30
cm. Se pun vișine din vișinată (fără sâmburi) pe latura foii de unde se începe
să se ruleze.
Mod de servire
Când se scoate din congelator, se porționează și se servește imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu