duminică, 4 aprilie 2021

Ruladă cu ness și vișine

Ingrediente

Blat: 1 ou, 250 g zahăr pudră, 250 g miez de nucă prăjit și tocat, 2 linguri cacao, 20 ml lichior de cacao, cafea sau esență de rom.
Cremă: 200 g unt, 50 g zahăr pudră, 2 linguri ness, 3 gălbenușuri, 30-40 vișine fără sâmburi (proaspete sau din vișinată).
Ornament: nucă de cocos sau miez de nucă măcinat.

Mod de preparare

Se amestecă zahărul cu miezul de nucă, cacao, oul bătut și lichiorul, și se omogenizează compoziția. Pe o folie de staniol sau hârtie pergament se întinde cu mâna o foaie groasă cam de 5 mm. Peste foaie se întinde un strat de cremă și se rulează cu ajutorul foliei de staniol. După ce se rulează, se presară cu cocos sau miez de nucă și se rulează imediat în folie de staniol și se bagă în congelator.
Pentru a obține crema, se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, nessul și apoi, pe rând, gălbenușurile. Se continuă cu frecarea cremei până se dizolvă bine nessul. Din aceste ingrediente se vor obține 2 rulade de aproximativ 30 cm. Se pun vișine din vișinată (fără sâmburi) pe latura foii de unde se începe să se ruleze.

Mod de servire

Când se scoate din congelator, se porționează și se servește imediat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu