joi, 19 august 2021

Găluște cu carne

Ingrediente

1 kg cartofi, 500 g carne de porc sau de vită, 2 ouă, sare, piper, 1 lingură făină, sos picant.

Mod de preparare

Se spală bine cartofii, se fierb cu coajă și, când sunt gata, se curăță. Separat, se fierbe bine carnea și se trece prin mașina de tocat. Se pasează bine cartofii, se adaugă un ou, sare, piper și făină - atât cât să poată fi întins aluatul. În carnea tocată se adaugă un ou, sare și piper. Se taie foaia de aluat în pătrate de 5-6 cm, se pune pe fiecare câte o linguriță de tocătură, se rulează găluștele și se pun într-un vas cu apă care clocotește. Când sunt gata, se scot cu spumiera. Se pun într-o tavă (sau vas de Jena), se acoperă cu sos picant și se dau la cuptor timp de 20 de minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu