Ingrediente
1 kg cartofi, 500 g carne de porc sau de vită, 2 ouă,
sare, piper, 1 lingură făină, sos picant.
Mod de
preparare
Se spală bine cartofii, se fierb cu coajă și, când sunt
gata, se curăță. Separat, se fierbe bine carnea și se trece prin mașina de
tocat. Se pasează bine cartofii, se adaugă un ou, sare, piper și făină - atât cât
să poată fi întins aluatul. În carnea tocată se adaugă un ou, sare și piper. Se
taie foaia de aluat în pătrate de 5-6 cm, se pune pe fiecare câte o linguriță
de tocătură, se rulează găluștele și se pun într-un vas cu apă care clocotește.
Când sunt gata, se scot cu spumiera. Se pun într-o tavă (sau vas de Jena), se
acoperă cu sos picant și se dau la cuptor timp de 20 de minute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu