miercuri, 18 august 2021

Pulpă de miel la cuptor

Ingrediente

1 pulpă de miel, 2 linguri grăsime, sare, piper.

Mod de preparare

Partea cea mai bună pentru friptură este pulpa din spate. Se spală, se pune sare și se așează în tava cu grăsime. Se bagă la cuptor, la foc potrivit și se unge, din când în când. Spre sfârșitul frigerii se dă focul mai tare și nu se mai stropește. Friptura trebuie să aibă o coajă tare, să fie bine rumenită, bine friptă, dar fără să fie uscată. Când este gata, se scoate din tavă, se scurge grăsimea, se toarnă în tavă o lingură de apă amestecată cu un vârf de cuțit cu făină. Se mai lasă să dea 2-3 clocote și se servește sosul în sosieră. Ca garnitură, se servește piure de cartofi, sote de spanac sau salată verde. Se mai poate servi cu cartofi tăiați bucăți, care se înăbușă în tavă, împreună cu friptura, dar care se pun în tava numai cu o jumătate de oră înainte de masă. Nu se pun odată cu friptura fiindcă s-ar usca prea tare.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu