Ingrediente
1 pulpă de miel, 2 linguri grăsime, sare, piper.
Mod de
preparare
Partea cea mai bună pentru friptură este pulpa din spate.
Se spală, se pune sare și se așează în tava cu grăsime. Se bagă la cuptor, la
foc potrivit și se unge, din când în când. Spre sfârșitul frigerii se dă focul
mai tare și nu se mai stropește. Friptura trebuie să aibă o coajă tare, să fie
bine rumenită, bine friptă, dar fără să fie uscată. Când este gata, se scoate
din tavă, se scurge grăsimea, se toarnă în tavă o lingură de apă amestecată cu
un vârf de cuțit cu făină. Se mai lasă să dea 2-3 clocote și se servește sosul
în sosieră. Ca garnitură, se servește piure de cartofi, sote de spanac sau
salată verde. Se mai poate servi cu cartofi tăiați bucăți, care se înăbușă în
tavă, împreună cu friptura, dar care se pun în tava numai cu o jumătate de oră
înainte de masă. Nu se pun odată cu friptura fiindcă s-ar usca prea tare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu