700 g mititei măcelărești
Ingrediente
250 g ceafă
de porc, 200 g carne de vită (gât, piept, coaste), 100 g piept de porc, 7 g
sare, 3,5-4 g piper negru, 4 g boia, 2 g cimbru, 1 g enibahar, 4-5 g bicarbonat de sodiu, 10 g usturoi măcinat fin cu 10 ml apă, 120 ml supă foarte rece de
oase (din 250-300 g oase), 30 g seu de oaie (opțional).
Mod de
preparare
Se macină carnea, se adaugă condimentele, supa de oase
și, opțional, seul de oaie. Se amestecă bine și se formează, cu mâna udă,
rulouri de opt centimetri lungime și o grosime de cam trei centimetri, aproximativ
10 bucăți de mititei. Se pun la rece
până a doua zi. Amestecul se scoate din frigider cu două-trei ore înainte de a
fi prăjiți, pentru a se încălzi și muia. Se formează, cu mâna umedă, mititeii (rulouri
de opt centimetri lungime și o grosime de cam trei centimetri). Se prăjesc pe
jar de lemne sau cărbune, până se formează o crustă rumenă de jur-împrejur. Se
întorc de circa trei-patru ori, până când sunt prăjiți. La prăjit, mititeii vor scădea
puțin. Nu se lasă să se pătrundă, ca să nu se usuce sucul care conține savoarea
condimentelor. Dacă se prăjesc la foc prea mic, mititeii scad prea tare, se
usucă, și devin seci.
Se servesc - cu tacâm sau scobitoare - proaspăt prăjiți pe grătar, cu chifle proaspete, muștar de Dijon sau muștar picant, cu sare și ardei iute (opțional).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu