sâmbătă, 19 iunie 2021

Brociolone

Ingrediente

sos: 1 morcov, 1 ceapă, 1 rădăcină țelină, frunze de dafin, oregano, 300 grame roșii, sare, piper, ulei.

umplutură: 100 g firmituri de pâine, 1 linguriță pătrunjel tocat, 1 cățel usturoi tocat, ½ linguriță oregano, 1 linguriță brânză rasă, 1 linguriță parmezan ras, 2 ouă (fierte tari), ulei, sare, piper.

servire: carne de vită, ulei.

Mod de preparare

Sos: Se călesc în ulei morcovul, ceapa și țelina (date prin răzătoare) și usturoiul  zdrobit (sau tocat cât mai fin), timp de opt minute, la foc moderat. Se adaugă restul ingredientelor și se lasă pe foc o oră.
Umplutură: Se amestecă ingredientele cu mâna, într-un vas.
Servire: Se ia o bucată de carne tăiată fin și se presară cu umplutura. Se ruleaza și se prinde cu o scobitoare. Se pune carnea pe foc, într-un vas cu ulei. Se adaugă sosul și se lasă pe foc mic o oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu