1 borcan de 1,7 l de compot de piersici
Ingrediente
1 kg piersici fără sâmburi, 100 g zahăr, 2-3 felii de lămâie,
700 ml apă.
Mod de
preparare
Piersicile se spală, se lasă la scurs, se taie în două și
se scot sâmburii. Se umple un borcan cu fructele pregătite și se toarnă apă
simplă deasupra lor, apoi se scurge și se măsoară. Într-o crăticioară se pune
zahărul, feliile de lămâie și apa. Se pune totul la fiert. Se lasă siropul să
fiarbă circa 5 minute, la foc mic. Siropul fiert se lasă la răcorit cel puțin
10 minute. Se pun jumătățile de piersici în borcan, așezat pe o tavă metalică (care
să preia șocul termic și să prevină pleznirea lui) și se toarnă peste ele
siropul cald. Se scutură ușor borcanul, ca să iasă bulele de aer, și se
completează cu sirop până aproape de buza lui. Se închide borcanul și se fierbe
în bain Marie circa 25-30 de minute, cronometrate din momentul în care apa
începe să fiarbă, sau la cuptor (40-45 min). După încheierea timpului de
fierbere, în baie de apă și abur sau la cuptor, borcanul cu compot de piersici
se lasă la răcorit în aceeași oală sau în cuptor, timp de câteva ore. Apoi se
pune în cămară.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu