vineri, 11 iunie 2021

Compot de piersici jumătăți

1 borcan de 1,7 l de compot de piersici

Ingrediente

1 kg piersici fără sâmburi, 100 g zahăr, 2-3 felii de lămâie, 700 ml apă.

Mod de preparare

Piersicile se spală, se lasă la scurs, se taie în două și se scot sâmburii. Se umple un borcan cu fructele pregătite și se toarnă apă simplă deasupra lor, apoi se scurge și se măsoară. Într-o crăticioară se pune zahărul, feliile de lămâie și apa. Se pune totul la fiert. Se lasă siropul să fiarbă circa 5 minute, la foc mic. Siropul fiert se lasă la răcorit cel puțin 10 minute. Se pun jumătățile de piersici în borcan, așezat pe o tavă metalică (care să preia șocul termic și să prevină pleznirea lui) și se toarnă peste ele siropul cald. Se scutură ușor borcanul, ca să iasă bulele de aer, și se completează cu sirop până aproape de buza lui. Se închide borcanul și se fierbe în bain Marie circa 25-30 de minute, cronometrate din momentul în care apa începe să fiarbă, sau la cuptor (40-45 min). După încheierea timpului de fierbere, în baie de apă și abur sau la cuptor, borcanul cu compot de piersici se lasă la răcorit în aceeași oală sau în cuptor, timp de câteva ore. Apoi se pune în cămară.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu