4 borcane de 320 ml cu salată picantă de sfeclă roșie rasă
Ingrediente
1200 g
sfeclă roșie, 15 g chimen semințe, 15 g sare, 30 g zahăr, 400 g hrean ras, 120
ml oțet simplu de 9°-10°, 200 ml apă, piper măcinat și boabe.
Mod de
preparare
Sfecla roșie se fierbe în apă sau se coace la cuptor. A
doua variantă oferă o savoare deosebită sfeclei, deoarece prin coacere i se
concentrează aromele specifice. Sfecla se rade pe răzătoarea mare (se poate
folosi și sfeclă cuburi sau felii, dar rasă ea absoarbe mai bine aromele
hreanului). Hreanul se rade pe răzătoarea mică. Se amestecă sfecla cu hreanul
și se presară deasupra toate celelalte ingrediente. Se amestecă totul și se
lasă bolul acoperit la rece pentru o oră, pentru a se omogeniza gusturile, apoi
se amestecă încă o dată. Bolul trebuie neapărat acoperit cu capac sau folie
alimentară pentru că altfel iese iuțeala hreanului. Se umplu borcanele sterilizate
cu salata picantă de sfeclă și se pune în borcane, în mod egal, și zeama lăsată
din bol. Se strâng capacele pe borcane și se pun în cămară. Această conservă de
sfeclă se face la rece, nu necesită fierbere la abur (bain Marie sau dunst). Salata
picantă de sfeclă are nevoie de măcar 6 săptămâni de murare. După deschiderea
unui borcan se recomandă păstrarea lui la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu