vineri, 25 iunie 2021

Salată picantă de sfeclă roșie rasă

4 borcane de 320 ml cu salată picantă de sfeclă roșie rasă

Ingrediente

1200 g sfeclă roșie, 15 g chimen semințe, 15 g sare, 30 g zahăr, 400 g hrean ras, 120 ml oțet simplu de 9°-10°, 200 ml apă, piper măcinat și boabe.

Mod de preparare

Sfecla roșie se fierbe în apă sau se coace la cuptor. A doua variantă oferă o savoare deosebită sfeclei, deoarece prin coacere i se concentrează aromele specifice. Sfecla se rade pe răzătoarea mare (se poate folosi și sfeclă cuburi sau felii, dar rasă ea absoarbe mai bine aromele hreanului). Hreanul se rade pe răzătoarea mică. Se amestecă sfecla cu hreanul și se presară deasupra toate celelalte ingrediente. Se amestecă totul și se lasă bolul acoperit la rece pentru o oră, pentru a se omogeniza gusturile, apoi se amestecă încă o dată. Bolul trebuie neapărat acoperit cu capac sau folie alimentară pentru că altfel iese iuțeala hreanului. Se umplu borcanele sterilizate cu salata picantă de sfeclă și se pune în borcane, în mod egal, și zeama lăsată din bol. Se strâng capacele pe borcane și se pun în cămară. Această conservă de sfeclă se face la rece, nu necesită fierbere la abur (bain Marie sau dunst). Salata picantă de sfeclă are nevoie de măcar 6 săptămâni de murare. După deschiderea unui borcan se recomandă păstrarea lui la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu