Ingrediente
500 g carne de berbec, 600 g cartofi, 2 morcovi, 1 pătrunjel,
2 foi de dafin, 1 ceapă, 2 linguri bulion de roșii, 3 pahare supă (sau apă
fierbinte), 2 linguri unt (sau untură), 1 lingură faină, frunze de pătrunjel,
frunze de mărar, 6-10 boabe piper, 1 ardei iute mic, sare.
Mod de
preparare
Carnea de berbec (piept sau spată), spălată și luată de
pe oase se taie bucăți, se sărează și se prăjește în tigaie. Când este aproape
prăjită, se presară o lingură de făină. Apoi se așează într-o cratiță, se adaugă
bulionul de roșii, se toarnă cele trei pahare de supă (sau apă fierbinte) și se
lasă să fiarbă înăbușit la foc mediu. După circa două ore (la miel după 40-50 de
minute) se trece carnea într-o cratiță mai puțin adâncă și se adaugă morcovii,
pătrunjelul, ceapa, cartofii, curățați, spălați, tăiați felii și prăjiți, două
foi de dafin și 6-8 boabe de piper(sau o bucățică de ardei iute). Toate acestea
se sting cu sosul strecurat de la carnea înăbușită și se pun din nou la fiert pentru
o jumătate de oră. Mâncarea se așează pe un platou și se presară cu frunze de pătrunjel
verde și de mărar, tăiate mărunt.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu