miercuri, 24 noiembrie 2021

Ostropel de găină

Ingrediente

600-700 g carne de găină, 2 cepe, 1 căpățână de usturoi, 5-6 linguri ulei, 1 lingură rasă făină, 1 lingură oțet, 1 lingură bulion, sare.

Mod de preparare

Se spală bucățile de carne și se rumenesc în uleiul fierbinte. Se scot într-o cratiță separată. În aceeași grăsime, se călesc cepele, tocate mărunt, împreună cu usturoiul. Când s-au aurit, se adaugă făina, se amestecă bine și, după circa 3 minute, se stinge cu un pahar cu apă în care se pune oțetul. Se lasă să clocotească timp de 5 minute, se strecoară sosul acesta peste bucățile de carne, se pune bulion, după gust, și se pune vasul în cuptor, la foc mic, timp de 30 de minute. Se servește fierbinte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu