Ingrediente
500 g carne de porc, 1 kg cartofi, 4 cepe, 500 g untură,
1 linguriță boia, 3 roșii, 2 căței de usturoi, chimen, 1 morcov, fruze de pătrunjel
verde, 100 ml smântână, zahăr, sare, piper, 1 l apă.
Mod de
preparare
Se topește untura într-un vas mare, se pune carnea,
tăiată în bucățele, și se lasă să se aurească. După ce au prins o ușoară crustă,
se scot și se țin la cald. În untura rămasă se pune ceapa, tăiată peștișori.
După ce s-a aurit, se adaugă usturoiul, morcovul (dat prin răzătoarea mare), roșiile
(tăiate în felii) și bucățile de carne. Se adaugă boiaua, chimenul, sarea,
piperul, zahărul și se toarnă apă cât să acopere mâncarea. Se lasă la foc mic,
să clocotească încet. Când carnea este aproape fiartă, se mai toarnă o cană cu
apă caldă și se adaugă cartofii, tăiați în sferturi. Înainte deservire, se
adaugă smântâna și pătrunjelul verde, tocat mediu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu