Ingrediente
6-7 șnitele, ulei, 1 linguriță cu vârf muștar, 100 ml smântână,
1 linguriță de făină, piper, sare, pătrunjel verde.
Mod de
preparare
Se curăță carnea de pielițe și se taie în felii de 1 cm
grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare să se rupă (altfel
carnea se strânge la prăjit), se trec prin puțină făină și se prăjesc în grăsime
fierbinte. Se păstrează calde, pe un vas cu apă fierbinte. Se freacă muștarul
cu făina, smântâna, puțina sare, și se toarnă amestecul în grăsimea rămasă de
la prăjirea șnițelelor, dacă trebuie se mai adaugă puțină apă și se lasă sosul
să clocotească. Se toarnă sosul peste șnițele și se servesc cu piure de
cartofi, soteuri de legume.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu