marți, 9 noiembrie 2021

Escalop de vițel

Ingrediente

6-7 șnitele, ulei, 1 linguriță cu vârf muștar, 100 ml smântână, 1 linguriță de făină, piper, sare, pătrunjel verde.

Mod de preparare

Se curăță carnea de pielițe și se taie în felii de 1 cm grosime. Se bat cu ciocanul de carne, pentru ca fibrele musculare să se rupă (altfel carnea se strânge la prăjit), se trec prin puțină făină și se prăjesc în grăsime fierbinte. Se păstrează calde, pe un vas cu apă fierbinte. Se freacă muștarul cu făina, smântâna, puțina sare, și se toarnă amestecul în grăsimea rămasă de la prăjirea șnițelelor, dacă trebuie se mai adaugă puțină apă și se lasă sosul să clocotească. Se toarnă sosul peste șnițele și se servesc cu piure de cartofi, soteuri de legume.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu