Ingrediente
500 g carne, 2-3 cepe, ½ pahar bulion de roșii, 1 felie
pâine albă, ½ morcov, ½ țelină, 1 cartof, 2 linguri făină, 2 linguri untură, 2
ouă, 1 pahar supă de carne, 2 foi de dafin, 5-6 boabe de piper, 1 ardei iute
mic, sare, piper, frunze de pătrunjel și de mărar.
Mod de
preparare
Se taie carnea în bucăți mici și se trece prin mașina de
tocat, împreună cu miez de pâine albă, muiat și stors. Se amestecă cu ouăle,
ceapa - tăiată mărunt și prăjită în grăsime -, zarzavatul - ras pe răzătoare -,
verdeața și sarea. Se fac chifteluțe, se dau prin făină și se prăjesc pe toate
părțile în grăsime încinsă. Chifteluțele prăjite se pun într-o cratiță, se
adaugă bulionul de roșii, supa de carne, foile de dafin, boabele de piper și
ardeiul iute mic. Cratița se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă înăbușit, la
foc mic, timp de 10-20 de minute. Se pune sare, iar când se servesc se presară
cu mult pătrunjel și mărar verde, tocat mărunt, cu garnitură de orez fiert sau
piure de cartofi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu