luni, 29 noiembrie 2021

Pește cu orez

Ingrediente

pește, 125 g slănină, 40 g unt, 3 cepe, 4 roșii, ½ linguriță șofran, sare, piper, boia, 250 g orez.

Mod de preparare

Într-o cratiță cu unt topit se pun slănina, tăiată în bucățele, și cepele, tocate mărunt. Îndată ce încep să capete o culoare aurie, se pune deasupra peștele, tăiat bucățele potrivite. Se întorc pe ambele părți până când se prăjesc puțin, apoi se scot și se țin la cald. În aceeași cratiță se pun roșiile, tăiate în cuburi, sarea, piperul, boiaua și șofranul. Se adaugă apa și se lasă să fiarbă, la foc mic circa o jumătate de oră. Se adaugă bucățile de pește, se lasă totul să mai dea câteva clocote. Se servește cu orz fiert.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu