Ingrediente
pește, 125
g slănină, 40 g unt, 3 cepe, 4 roșii, ½ linguriță șofran, sare, piper, boia, 250
g orez.
Mod de preparare
Într-o
cratiță cu unt topit se pun slănina, tăiată în bucățele, și cepele, tocate mărunt.
Îndată ce încep să capete o culoare aurie, se pune deasupra peștele, tăiat
bucățele potrivite. Se întorc pe ambele părți până când se prăjesc puțin, apoi
se scot și se țin la cald. În aceeași cratiță se pun roșiile, tăiate în cuburi,
sarea, piperul, boiaua și șofranul. Se adaugă apa și se lasă să fiarbă, la foc
mic circa o jumătate de oră. Se adaugă bucățile de pește, se lasă totul să mai
dea câteva clocote. Se servește
cu orz fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu