Ingrediente
4 cotlete, sare, boia, piper, untură, sos pentru friptură
(sau un sos condimentat), 2 linguri brânză rasă, 2 linguri pesmet, unt.
Mod de
preparare
Cotletele se ung cu puțin ulei, se îndepărtează
eventualele părți grase, se condimentează cu puțin piper și boia de ardei dulce
pe ambele părți. Se lasă 10 minute la frigider, după care se pun la fript în puțină
grăsime. Când cotletele sunt gata, se pun într-o cratiță mai largă, se toarnă
peste ele sosul de friptură (sau un sos condimentat), se adaugă brânza rasă și
pesmetul. Se lasă pe foc mic timp de 10 minute. Se servesc decorate cu câte un
cubuleț de unt tăvălit în pătrunjel tocat. Alături, în sosiera, se pune sosul
din tavă, combinat cu un pahar mic de apă rece, care a fost lăsat să fiarbă
timp de 5 minute și trecut apoi prin strecurătoare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu