vineri, 5 noiembrie 2021

Cotlet surpriză

Ingrediente

4 cotlete, sare, boia, piper, untură, sos pentru friptură (sau un sos condimentat), 2 linguri brânză rasă, 2 linguri pesmet, unt.

Mod de preparare

Cotletele se ung cu puțin ulei, se îndepărtează eventualele părți grase, se condimentează cu puțin piper și boia de ardei dulce pe ambele părți. Se lasă 10 minute la frigider, după care se pun la fript în puțină grăsime. Când cotletele sunt gata, se pun într-o cratiță mai largă, se toarnă peste ele sosul de friptură (sau un sos condimentat), se adaugă brânza rasă și pesmetul. Se lasă pe foc mic timp de 10 minute. Se servesc decorate cu câte un cubuleț de unt tăvălit în pătrunjel tocat. Alături, în sosiera, se pune sosul din tavă, combinat cu un pahar mic de apă rece, care a fost lăsat să fiarbă timp de 5 minute și trecut apoi prin strecurătoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu