Ingrediente
1,5 kg pulpă de vită, 100 g slănină, 1 picior de vițel,
100 g șorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot înlocui cu un pumn de
arpagic), 1 cană vin alb, 1 cană apă, 1 lingură ulei, sare, piper, cimbru, 1 foaie
de dafin.
Mod de preparare
Se împănează bucata de pulpă cu slănina tăiată ca degetul
mic. Slănina neafumată, doar ținută la saramură, este bună. În caz contrar,
slănina afumată se taie și se opărește. Se leagă pulpa cu sfoară alimentară. Se
taie morcovii, ceapa și echalotele (arpagicul) în rondele. Într-o cratiță de
tuci se încinge uleiul, se rumenește pulpa pe toate părțile. Se garnisește
fundul cratiței cu șorici, se pune piciorul de vițel, cimbru, foaia de dafin,
morcovii, ceapa și echalotele (arpagicul). Se sărează, piperează, se acoperă cu
apa și vinul. Se dă focul la maxim, până începe să fiarbă, după care se acoperă
și se micșorează focul la minim. Se lasă să fiarbă molcom circa două ore și
jumătate.
Mod de servire
Este mult mai bun a doua zi, reîncălzit sau rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu