duminică, 2 mai 2021

Boeuf mode

Ingrediente

1,5 kg pulpă de vită, 100 g slănină, 1 picior de vițel, 100 g șorici, 2 kg morcovi, 3 cepe, 2 echalote (se pot înlocui cu un pumn de arpagic), 1 cană vin alb, 1 cană apă, 1 lingură ulei, sare, piper, cimbru, 1 foaie de dafin.

Mod de preparare

Se împănează bucata de pulpă cu slănina tăiată ca degetul mic. Slănina neafumată, doar ținută la saramură, este bună. În caz contrar, slănina afumată se taie și se opărește. Se leagă pulpa cu sfoară alimentară. Se taie morcovii, ceapa și echalotele (arpagicul) în rondele. Într-o cratiță de tuci se încinge uleiul, se rumenește pulpa pe toate părțile. Se garnisește fundul cratiței cu șorici, se pune piciorul de vițel, cimbru, foaia de dafin, morcovii, ceapa și echalotele (arpagicul). Se sărează, piperează, se acoperă cu apa și vinul. Se dă focul la maxim, până începe să fiarbă, după care se acoperă și se micșorează focul la minim. Se lasă să fiarbă molcom circa două ore și jumătate.

Mod de servire

Este mult mai bun a doua zi, reîncălzit sau rece.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu