duminică, 30 mai 2021

Spaghete cu sos condimentat

Ingrediente

2 linguri ulei de măsline, 3-4 căței de usturoi, 1 cutie ciuperci, 7-10 măsline verzi, 750 g de carne tocată foarte fin (preferabil de vită),  dafin, busuioc sau oregano, rozmarin, sare, piper, 1 linguriță zahăr, 3 linguri bulion, 350-500 g suc de roșii, 75 g unt, 1 ou crud, 1 pachet spaghete, parmezan ras, frunze de mentă.

Mod de preparare

Se pune uleiul de măsline într-o cratiță și se încinge. Când uleiul este încins bine, se pun cățeii de usturoi, pisați în prealabil, și se lasă să se "aurească" un pic uleiul. În acest fel, uleiul va căpăta un puternic miros de usturoi și va pierde mirosul puternic de măsline. După circa 3-5 minute, se pune, împreună cu uleiul și usturoiul, carnea de vită tocată. Se adaugă sarea, piperul și celelalte condimente: o foaie de dafin, busuioc proaspăt tocat sau uscat, oregano, și foarte putin rozmarin, deoarece are o aromă foarte puternică. Se amestecă încontinuu cu lingura de lemn, aproximativ 15 minute, astfel încât carnea să se rumenească bine. Se pun ciupercile, tocate nu foarte mărunt, și măslinele, tăiate felii. Se amestecă 10 minute, apoi se încorporează bulionul și sucul de roșii. Se adaugă și zahărul, se amestecă încontinuu până se încorporează sucul de roșii și zahărul, apoi se dă focul încet, se acoperă cratița cu capacul și se lasă să scadă 30 de minute. Separat, se fierb spaghetele cu untul. După ce au fiert, se strecoară și apoi se pun într-un castron. Se sparge un ou crud și se amestecă bine.

Mod de servire

Se așează spaghetele în formă de cerc pe o farfurie mare, se pune sosul, se presară parmezan proaspăt ras, pătrunjel verde, tocat foarte fin, și se decorează cu o frunză de mentă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu