miercuri, 26 mai 2021

Savoiardi (biscuiți piemontezi pentru Tiramisu)

Ingrediente:

270 g zahăr, 120 g făină, 4 ouă, 1 ½ linguri miere.

Mod de preparare

Într-un castron, se bat gălbenușurile spumă cu 120 g de zahăr și o lingură și jumătate cu miere. Într-un alt castron, se bat albușurile spumă cu zahărul rămas. Se amestecă ușor crema din gălbenușuri cu albușurile spumă, se adauga făina, apoi se pune compozitia într-un cornet de cofetar. Se așează pe tava o foaie de hârtie pentru copt și se modelează bastonașe cu o lungime de circa 8 cm, bine distanțate, ca să nu se lipească între ele. Se pun la cuptor la 180° pentru 15 minute.

Mod de servire

Se servesc presărați cu zahăr pudră, sau se folosesc pentru prepararea de tort Tiramisu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu