joi, 27 mai 2021

Sos Puttanesca

Ingrediente

4 căței de usturoi, 1 ceapă mică, 4 fileuri de anșoa în ulei, 2 linguri  capere, 1 vârf de cuțit boia iute, 15 măsline verzi fără sâmburi, 15 măsline negre fără sâmburi, 1 lingură pastă de tomate, 4 roșii, 3 linguri ulei de măsline, 1 lingură frunze de busuioc tocat, 30 g parmezan ras.

Mod de preparare

Se pune uleiul într-o tigaie, la foc mic, se adaugă fileurile de anșoa, ceapa și usturoiul, tocate. Se lasă până ceapa devine străvezie. Se adaugă pasta de roșii, și roșiile, jupuite și sfărâmate, caperele, măslinele și boiaua. Se fierbe la foc mic 10-15 minute. Se ia de pe foc și se adaugă busuiocul și parmezanul. Se toarnă peste paste.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu