Ingrediente
Blat: 4 albușuri,
300 g zahăr, 250 g nucă de cocos.
Strat de
ciocolată: 2 linguri cacao, 2 linguri zahăr, 1 lingură ness cafe, 100
g ciocolată amăruie, 2-3 linguri lapte sau smântână de frișcă.
Cremă: 1 cutie smântână pentru frișcă 38%
grăsime, 1 plic praf instant de budincă de vanilie.
Decor: ciocolată
rasă.
Mod de
preparare:
Pentru blat, se bat albușurile împreună cu zahărul, până rezultă o spumă tare și lucioasă. Se pune nuca de cocos și se amestecă cu o paletă. Se pune compoziția la copt într-o tavă, pe hârtie de copt, la 160 grade, până se aurește deasupra. Se lasă la răcit, fără să se scoată hârtia de copt, fiindca blatul e foarte casant.
Pentru stratul de ciocolată, se pun toate ingredientele într-un vas pe bain-marie până se omogenizează, după care se pune imediat peste blatul răcit.
Pentru crema de vanilie se pun împreună smântâna cu praful de budincă și se mixează. Crema rezultată se pune peste stratul de ciocolată.
Se acoperă deasupra cu ciocolata rasă.
Se pune la frigider câteva ore apoi se taie după preferință.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu