Ingrediente
6 ouă, 2 salate, 4 fire ceapă verde, 1 legătură ridichi
de lună, 4 linguri ulei, 2 linguri zeamă de lămâie (sau oțet balsamic), 2
linguri muștar, sare și piper după gust.
Mod de
preparare
Ouăle se fierb tari, se pun în apă rece, se curăță, se
lasă să se răcească, apoi se taie în sferturi. Salata se desface foaie cu foaie
și se spală în cât mai multe ape, ca să se înlăture orice urmă de murdărie, și
se lasă la scurs. Ceapa se curăță, se spală și se taie în bucăți de 1-2 cm.
Ridichile de lună se curăță de frunze și codițe, se spală bine și se pun să se
scurgă pe un șervet curat. Separat, într-un bol mic, se prepară sosul picant:
se amestecă muștarul cu uleiul, sarea și piperul, subțiindu-se totul cu zeama
de lămâie sau oțetul balsamic. Se ia apoi o salatieră, se aranjează de jur împrejur
și la fundul ei foi de salată, peste care se pun sferturile de ouă, ceapa și
ridichile. Deasupra se toarnă sosul picant de muștar. Se servește imediat la
masă pentru a nu se veșteji salata și ridichile.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu