vineri, 21 mai 2021

Ruladă de carne cu ouă

Ingrediente

1 kg carne tocată amestec, 200 g șuncă presată tăiată cubulețe mici, 4 felii pâine, 1 cană cu lapte, 2 ouă, rozmarin, pătrunjel, mărar, sare, piper, 150 ml vin alb, 6 ouă fierte tari, 20-30 g unt, 4-5 linguri ulei.

Mod de preparare

Feliile de pâine se înmoaie în lapte 15 minute, se storc și se mărunțesc. Se amestecă carnea tocata cu șunculița mărunțită, cu pâinea mărunțită, 2 ouă și verdeața tocată. Se condimentează. Se amestecă bine, se întinde pe masa de lucru compoziția în formă de dreptunghi și se pun în mijloc, pe lungime, ouăle fierte și decojite. Se rulează carnea de jur-împrejurul ouălelor, în formă de ruladă. Se rostogolește până la marginea mesei și apoi într-o tavă unsă cu unt, în care se pun 4-5 linguri cu ulei. Se pune în cuptorul încălzit la 190 grade C, timp de 30 de minute. După 30 de minute, se stropește cu vin alb și se mai lasă aproximativ 1 oră.

Mod de servire

Rulada se taie felii (vor avea în mijloc o secțiune de ou). Deasupra, se pune sosul din tava în care s-a prăjit, la care se adaugă puțin vin alb. Se poate servi cu garnitură de spanac sau legume fierte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu