Ingrediente
1 kg carne tocată amestec, 200 g șuncă presată tăiată
cubulețe mici, 4 felii pâine, 1 cană cu lapte, 2 ouă, rozmarin, pătrunjel,
mărar, sare, piper, 150 ml vin alb, 6 ouă fierte tari, 20-30 g unt, 4-5 linguri
ulei.
Mod de
preparare
Feliile de pâine se înmoaie în lapte 15 minute, se storc și
se mărunțesc. Se amestecă carnea tocata cu șunculița mărunțită, cu pâinea mărunțită,
2 ouă și verdeața tocată. Se condimentează. Se amestecă bine, se întinde pe
masa de lucru compoziția în formă de dreptunghi și se pun în mijloc, pe lungime,
ouăle fierte și decojite. Se rulează carnea de jur-împrejurul ouălelor, în formă
de ruladă. Se rostogolește până la marginea mesei și apoi într-o tavă unsă cu
unt, în care se pun 4-5 linguri cu ulei. Se pune în cuptorul încălzit la 190
grade C, timp de 30 de minute. După 30 de minute, se stropește cu vin alb și se
mai lasă aproximativ 1 oră.
Mod de servire
Rulada se taie felii (vor avea în mijloc o secțiune de ou).
Deasupra, se pune sosul din tava în care s-a prăjit, la care se adaugă puțin
vin alb. Se poate servi cu garnitură de spanac sau legume fierte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu