Ingrediente:
1 pachet lasagna (500 g), 1 frunză dafin, 1 ceapă tăiată,
¼ ceașcă ulei, 2 căței usturoi tăiați mărunt, 2 lingurițe oregano, 4 lingurițe
busuioc uscat, 1 conservă suc de rosii, 1 conservă roșii în suc propriu, taiate
bucățele, 1 vârf de linguriță scorțișoară, 500 g brânză foarte moale (sau
smântână grasă), 2 ouă bătute, ½ pahar Parmezan, 500 g ciuperci proaspete,
taiate felii, 500 g spanac tăiat, 2 dovlecei, taiați bucățele, 500 g brânză
mozzarella, sare, piper.
Mod de preparare
Se încălzește cuptorul la 175 grade Celsius. Se călește
în ulei ceapa cu frunza de dafin, până ceapa capătă o culoare aurie. Se adaugă
usturoiul, oregano și două lingurițe cu busuioc. Se amestecă timp de două
minute. Se adaugă roșiile. Se lasă pe foc mic o oră. La sfârșit se adaugă
scorțișoara. Se ia vasul de pe foc. Se pune pe foc un vas mare cu apă în care
s-a pus un praf de sare, se pune pachetul de lasagna și se fierb al dente (să
fie tari). Se strecoară bine. Se amestecă brânza (sau smântâna grasă) cu ouăle
batute, o parte din parmezan și cele două lingurițe cu busuioc rămase. Se
călesc ciupercile în puțin ulei. Se adaugă spanacul și dovleceii. Se fierbe
până ce legumele sunt bine pătrunse. Într-un vas mare se toarnă jumătate de ceașca
din sosul cu roșii, se adaugă în straturi succesive: lasagna, brânză cu ou,
lasagna, sos de roșii, legumele sote, lasagna, brânza cu ou și, deasupra,
parmezan din belșug. Se coace în cuptorul încalzit între 45 minute și o oră.
Mod de servire
După ce se scoate de la cuptor, se lasă 10 minute înainte de servire.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu