Ingrediente
500 g carne de miel, ulei de măsline (sau unt), 1 morcov
mare, 2 cotoare de țelină, 1 ceapă medie, 1 ramură rozmarin, 1 cană zeamă de
supă, 2 ouă, zeama de la o jumătate de lămâie, 100 ml vin alb.
Pentru garnitura: fasole verde, ulei
pentru prăjit, 100 g alune de pădure (opțional), sare și piper.
Mod de
preparare
Carnea de miel se taie în bucățele mici și se prăjesc într-o
tigaie de teflon, cu puțin ulei de măsline (sau unt). Se adaugă morcovul, tăiat
rondele, țelina bucățele, ceapa solzișori și verdeața întreagă. Se pune zeama
de supă (de vită, de preferat), se acoperă și se fierbe o oră și jumătate.
Separat, se bat 2 ouă, puțin suc de lămâie și vin alb. Se pune peste carne și,
după ce se scoate ramura de rozmarin, se mai fierbe 2-3 minute.
Garnitura:
fasolea verde se prăjeste în ulei și se adaugă sare și piper. Separat, se
mărunțesc alunele, se pun într-o tavă și se prăjesc la cuptor timp de 5 minute.
Mod de servire
Carnea se pune pe un platou mare, rotund sau oval, la
mijloc. Fasolea se pune pe lânga miel, de jur-imprejur, iar deasupra se presară
alunele prăjite.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu