joi, 13 mai 2021

Miel cu fasole verde

Ingrediente

500 g carne de miel, ulei de măsline (sau unt), 1 morcov mare, 2 cotoare de țelină, 1 ceapă medie, 1 ramură rozmarin, 1 cană zeamă de supă, 2 ouă, zeama de la o jumătate de lămâie, 100 ml vin alb.
Pentru garnitura: fasole verde, ulei pentru prăjit, 100 g alune de pădure (opțional), sare și piper.

Mod de preparare

Carnea de miel se taie în bucățele mici și se prăjesc într-o tigaie de teflon, cu puțin ulei de măsline (sau unt). Se adaugă morcovul, tăiat rondele, țelina bucățele, ceapa solzișori și verdeața întreagă. Se pune zeama de supă (de vită, de preferat), se acoperă și se fierbe o oră și jumătate. Separat, se bat 2 ouă, puțin suc de lămâie și vin alb. Se pune peste carne și, după ce se scoate ramura de rozmarin, se mai fierbe 2-3 minute.

Garnitura: fasolea verde se prăjeste în ulei și se adaugă sare și piper. Separat, se mărunțesc alunele, se pun într-o tavă și se prăjesc la cuptor timp de 5 minute.

Mod de servire

Carnea se pune pe un platou mare, rotund sau oval, la mijloc. Fasolea se pune pe lânga miel, de jur-imprejur, iar deasupra se presară alunele prăjite.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu