duminică, 5 septembrie 2021

Ardei iuți bulgărești

Ingrediente

5 kg ardei iuți, 1 l oțet, 6 căni apă (200 ml - 300 ml), 2 linguri  sare, foi de dafin, 200 g boabe de muștar alb și boabe de piper.

Mod de preparare

Se fierbe apă cu sare și se aruncă peste pișcători. Se lasă să se răcească apa (se lasă de pe o zi pe alta). A doua zi se vor fierbe la un loc: 1 litru de oțet cu 6 căni de apă (300 ml), 250 g de zahăr , 2 linguri mari de sare și tot piperul. La un borcan de 800 g se pun: 2 linguri mari de boabe de muștar alb, 4 foi de dafin și ardei iuți. Ardeii iuți se vor pune în borcan, dar să nu până ce dau afară din borcan, deoarece trebuie să se toarne în borcan compoziția de mai sus până se va umple borcanul. După aceea se astupă borcanul cu celofan și se leagă. La fel se va proceda cu toate borcanele.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu