Ingrediente
5 kg ardei iuți, 1 l oțet, 6 căni apă (200 ml - 300 ml),
2 linguri sare, foi de dafin, 200 g
boabe de muștar alb și boabe de piper.
Mod de
preparare
Se fierbe apă cu sare și se aruncă peste pișcători. Se
lasă să se răcească apa (se lasă de pe o zi pe alta). A doua zi se vor fierbe
la un loc: 1 litru de oțet cu 6 căni de apă (300 ml), 250 g de zahăr , 2
linguri mari de sare și tot piperul. La un borcan de 800 g se pun: 2 linguri
mari de boabe de muștar alb, 4 foi de dafin și ardei iuți. Ardeii iuți se vor
pune în borcan, dar să nu până ce dau afară din borcan, deoarece trebuie să se
toarne în borcan compoziția de mai sus până se va umple borcanul. După aceea se
astupă borcanul cu celofan și se leagă. La fel se va proceda cu toate borcanele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu