Ingrediente
1 kg de lămâie, coaja de la 3-4 lămâi, 1 pumn de frunze de mentă, 650 g
zahăr, 500ml apă, ghimbir cât o nucă.
Mod de preparare
Se spală bine lămâile.
Se înmoaie lămâile în apă caldă și apoi se trec pe sub jet de apă, iar în final
se șterg bine cu un prosop. Se rade coaja și apoi se
curăță lămâile. Într-un blender, se toacă bine lămâile și coaja rasă. Se scot într-un vas la decantat. Se fierbe un sirop
din zahăr cu 500 ml apă, care se lasă la răcit. În blender se mai toacă menta cu ghimbirul (care, în prealabil, a fost ras
pe răzătoarea mică) și se adaugă stratul de sus din vasul cu sucul de lamaie
(spuma groasă de deasupra sucului). Se amestecă siropul
de zahăr cu celelalte componente (sucul limpede rămas în oală și mixul din
blender – menta și ghimbir) și se lasă 2 ore la macerat la frigider. Tot siropul se filtrează printr-o sită de 2-3 ori. Rămâne siropul
concentrat de lămâie, care se poate dilua cu apă minerală sau plată. Este
recomandată o diluare de 1:5, în funcție de gustul fiecaruia. Partea „groasă”
care a rămas se mai poate „recicla”, adăugându-se apă și lăsându-se din nou la
macerat. Limonada cu menta si ghimbir se păstreaza la frigider câteva
zile. Se servește rece, cu multă gheață.
Din 2 l de concentrat, diluat în proporție de 1:5 cu apă, rezultă 10 l de limonadă de casă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu