vineri, 10 septembrie 2021

Limonadă cu mentă și ghimbir

Ingrediente

1 kg de lămâie, coaja de la 3-4 lămâi, 1 pumn de frunze de mentă, 650 g zahăr, 500ml apă, ghimbir cât o nucă.

Mod de preparare

Se spală bine lămâile. Se înmoaie lămâile în apă caldă și apoi se trec pe sub jet de apă, iar în final se șterg bine cu un prosop. Se rade coaja și apoi se curăță lămâile. Într-un blender, se toacă bine lămâile și coaja rasă. Se scot într-un vas la decantat. Se fierbe un sirop din zahăr cu 500 ml apă, care se lasă la răcit. În blender se mai toacă menta cu ghimbirul (care, în prealabil, a fost ras pe răzătoarea mică) și se adaugă stratul de sus din vasul cu sucul de lamaie (spuma groasă de deasupra sucului). Se amestecă siropul de zahăr cu celelalte componente (sucul limpede rămas în oală și mixul din blender – menta și ghimbir) și se lasă 2 ore la macerat la frigider. Tot siropul se filtrează  printr-o sită de 2-3 ori. Rămâne siropul concentrat de lămâie, care se poate dilua cu apă minerală sau plată. Este recomandată o diluare de 1:5, în funcție de gustul fiecaruia. Partea „groasă” care a rămas se mai poate „recicla”, adăugându-se apă și lăsându-se din nou la macerat. Limonada cu menta si ghimbir se păstreaza la frigider câteva zile. Se servește rece, cu multă gheață.

Din 2 l de concentrat, diluat în proporție de 1:5 cu apă, rezultă 10 l de limonadă de casă. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu