marți, 21 septembrie 2021

Cătină cu miere, la borcan

2 borcane de 220 ml Cătină cu miere la borcan

Ingrediente

200 g cătină, 400 g miere de albine.

Mod de preparare
Cătina se curăță de crengi și frunze, precum și de insecte sau alte impurități, se spală, se lasă la scurs și apoi se așează fructele pe șervețele absorbante până se uscă complet. Într-un borcan curat, sterilizat, se pune cătina, astfel încât să rămână circa 5-6 mm de spațiu până la buza borcanului. Se toarnă mierea, treptat, amestecând cu un băț sau cu coada unei lingurițe pentru a învălui fiecare bobiță cu miere. Se tot adaugă miere până ce s-a umplut borcanul de tot și nu am mai există aer printre boabe. În final se scot bulele mici de aer cu ajutorul unui băț pentru frigărui și, dacă este cazul, se mai adaugă miere.

Cătina cu miere la borcan se păstrează la frigider sau într-o cămară răcoroasă și rezistă peste 12 luni.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu