2 borcane de 220 ml Cătină cu miere la borcan
Ingrediente
200 g cătină, 400 g miere de albine.
Mod de
preparare
Cătina se curăță de crengi și frunze, precum și de insecte sau alte
impurități, se spală, se lasă la scurs și apoi se așează fructele pe șervețele
absorbante până se uscă complet. Într-un borcan curat, sterilizat, se pune
cătina, astfel încât să rămână circa 5-6 mm de spațiu până la buza borcanului. Se
toarnă mierea, treptat, amestecând cu un băț sau cu coada unei lingurițe pentru
a învălui fiecare bobiță cu miere. Se tot adaugă miere până ce s-a umplut
borcanul de tot și nu am mai există aer printre boabe. În final se scot bulele
mici de aer cu ajutorul unui băț pentru frigărui și, dacă este cazul, se mai
adaugă miere.
Cătina cu miere la borcan se păstrează la frigider sau
într-o cămară răcoroasă și rezistă peste 12 luni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu