1 l sirop de mentă
Ingrediente
30-40 g frunze de mentă (4 mâini de frunze), 800 g zahăr, 600 ml apă, 40 ml
suc de lămâie
Mod de preparare
Frunzele de mentă proaspăt culese se spală si se curăță de tijă, pentru că
sunt folosite doar frunzele. Acestea se pun într-un
blender, împreună cu jumătate din cantitatea de zahăr și se mărunțesc. Se amestecă apoi și cu restul de zahăr. Vasul se acoperă cu un ștergar de
bucătărie și se lasă 2-3 ore la macerat. Se
adaugă apa și lămâia și se mai lasa 2-3 ore la macerat. Siropul de mentă se pune într-o cratiță (sau oală mai largă) și se pune la
fiert. Se cronometrează circa 2-3 minute din momentul în care
începe să clocotească, apoi se trage deoparte. Nu trebuie fiert mai
mult, ci doar până se dizolvă tot zahărul. Se strecoară cu o sită deasă, căptușită cu un tifon sau un material capabil
să preia bucățelele de frunze de mentă. Siropul
strecurat se pune din nou la fiert și se lasă până se leagă și devine ca o
miere subțire (aproximativ 5 minute). Se
îmbuteliază în sticle sau borcane sterilizate și se păstrează în cămară. Dacă
se desface o sticlă, ulterior se va păstra în frigider.
Menta de grădină sau de pădure se poate culege pe tot parcursul verii. Siropul este concentrat și se dilueaza cu apă, în momentul în care este consumat, în funcție de gustul fiecăruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu