Ingrediente
1,250 kg pulpă de vită, 250 g costiță (de preferință
neafumată, doar ținută la saramură), 20 căpățâni de arpagic, 1 lingură untură,
1 sticlă vin roșu (tare, sec, nu foarte parfumat), 2 linguri făină, 1 crenguță
de cimbru, 1 foaie de dafin, sare, piper, nucșoară.
Mod de
preparare
Într-o cratiță se prăjește la foc mic costița tăiată în
feliuțe și arpagicul curățat, fără a se adăuga alt corp gras. Când încep să se
rumenească, se scot cu spumiera. Se adaugă untura. Când se topește, se pune
carnea, tăiată în cuburi mari (3-4 cm) și se rumenește la foc mic. Se presară
cu faină, se amestecă până începe făina să aibă culoarea roșcată. Se toarnă
vinul și se completează cu apă, cât să acopere carnea. Se adaugă sare și piper,
după gust, și se rade puțină nucșoară deasupra. Se adaugă cimbrul și foaia de
dafin. Se mărește focul la maxim, până începe să clocotească. În acel moment se
scade focul la minim, se adaugă feliuțele de costiță, se acoperă și se lasă să
fiarbă încet 1h 30 minute. Se adaugă arpagicul și se mai lasă să fiarbă încă 30
de minute.
Mod de servire
Se servește cu cartofi natur sau prăjiți și se poate presăra
cu pătrunjel tocat fin.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu