joi, 11 martie 2021

Boeuf Bourguignon

Ingrediente

1,250 kg pulpă de vită, 250 g costiță (de preferință neafumată, doar ținută la saramură), 20 căpățâni de arpagic, 1 lingură untură, 1 sticlă vin roșu (tare, sec, nu foarte parfumat), 2 linguri făină, 1 crenguță de cimbru, 1 foaie de dafin, sare, piper, nucșoară.

Mod de preparare

Într-o cratiță se prăjește la foc mic costița tăiată în feliuțe și arpagicul curățat, fără a se adăuga alt corp gras. Când încep să se rumenească, se scot cu spumiera. Se adaugă untura. Când se topește, se pune carnea, tăiată în cuburi mari (3-4 cm) și se rumenește la foc mic. Se presară cu faină, se amestecă până începe făina să aibă culoarea roșcată. Se toarnă vinul și se completează cu apă, cât să acopere carnea. Se adaugă sare și piper, după gust, și se rade puțină nucșoară deasupra. Se adaugă cimbrul și foaia de dafin. Se mărește focul la maxim, până începe să clocotească. În acel moment se scade focul la minim, se adaugă feliuțele de costiță, se acoperă și se lasă să fiarbă încet 1h 30 minute. Se adaugă arpagicul și se mai lasă să fiarbă încă 30 de minute.

Mod de servire

Se servește cu cartofi natur sau prăjiți și se poate presăra cu pătrunjel tocat fin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu