Ingrediente
10 ouă, 0,5 l ulei, 100 g muștar, 3 castraveți în oțet, 100 g smântână, sare,
piper, cașcaval ras (opțional).
Mod de
preparare
9 ouă se fierb tari și se taie pe lungime în jumătăți. Bărcuțele obținute se
așează cu interiorul oului în sus pe un platou întins și puțin adânc. Dintr-un
gălbenuș fiert, unul crud și ulei se face maioneza. Castraveții se taie cubulețe
mici și se toarnă peste maioneză, împreună cu muștarul și smântâna. Se
potrivește de sare și piper (se mai poate adăuga și cașcaval ras). Pe ouă se
presară puțină sare și puțin piper, după care se toarnă sosul obținut din
ingredientele de mai sus. Se poate orna cu verdeață, după gust.
Mod de servire
Se servesc reci, ca aperitive, și înlocuiesc ouăle umplute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu