Ingrediente
6 roșii mici, 100 g fasole verde fiartă, 5 cartofi fierți,
2 ardei grași, 1 conservă ton, 1 cutie fileuri de anchois, 100 g măsline negre
mici, 3 ouă fierte tari, 1 ceapă mica, 1 cățel de usturoi, 4 linguri ulei de măsline,
2 linguri oțet de vin alb, 1 lingură capere, 10 frunze de busuioc proaspăt,
sare, piper.
Mod de
preparare
Se pune un ou deoparte, pentru sos. Se freacă bine un
castron cu cățelul de usturoi, iar ce rămâne se toacă mărunt. Se taie fasolea în
două bucăți. Se taie cartofii, ceapa și ardeiul gras în rondele. Se taie
roșiile și ouăle în sferturi. În castron se pune un strat de cartofi, deasupra
un strat de fasole verde, apoi roșiile, ceapa, ardeiul gras și se presară
restul de usturoi. Se termină cu fileurile de anchois, tonul tăiat bucățele, măslinele
și feliile de ou. Se săreaza și se piperează. Se face un sos din ulei amestecat
cu oțet și gălbenușul celui de-al treilea ou. Se toarnă peste salată și se
presară cu busuiocul tocat și cu capere.
Mod de servire
Cartofii se pot înlocui cu orez fiert.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu