Ingrediente
5 gălbenușuri, 250 g zahăr, 250 g morcovi dați prin răzătoare,
250 g migdale măcinate, 1 lămâie, 80 g făină, 1 lingură praf de copt, 5 albușuri
(bătute), 1 vârf de cuțit sare.
Mod de
preparare
Gălbenușurile cu zahărul se bat până se face o spumă. Se
adaugă morcovul, migdalele și lămâia(sucul și coaja, dată prin răzătoare). Se
presară apoi făina cu praful de copt, iar, la sfârșit, albușurile (bătute spună)
și sarea. De preferință, se alege o formă rotundă, care se unge cu unt (ulei) și
se tapetează cu făină. Tortul se dă la cuptor (180 grade) circa 50 minute.
Mod de servire
Se poate servi și cu
glazură de lămâie din: 250 g zahăr vanilat, 2-3 linguri suc de lămâie
sau
glazură de cireșe din: 250 g zahăr vanilat, 1 lingură
apă, 1-2 linguri cireșe.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu