vineri, 12 martie 2021

Cornulețe cu nucă, de post

Ingrediente

Coca: 200 g margarină, 100 g nucă tocată mărunt, 100 g zahăr tos, 1 pliculeț zahăr vanilat, 300 g făină. Pentru pudrat: 150-200 g zahăr pudră și 3 pliculețe zahăr vanilat.

Mod de preparare

Se amestecă bine toate ingredientele, încorporând margarina rece, tăiată bucățele. Se dă 10 minute la frigider, timp în care se dă drumul la aragaz, combinând zahărul pentru pudrat (într-un castron) și se pregătește tava pentru copt: se unge cu ulei și se "pudrează" cu făină. Se formează suluri de grosimea degetului mic și se taie din 4 în 4 cm, adunând puțin capetele fiecărui bastonaș; astfel au luat forma de cornuleț. În cuptorul deja încins, dat din acest moment la moderat, se introduce tava, în care se așează, cu puțină distanță între ele, cornulețele, pentru aproximativ 10 minute. Într-un castron mare, în care s-a pus zahărul pentru pudrat, se tăvălesc cu grijă, fierbinți, căci sunt foarte fragede.

Mod de servire

În loc de nucă tocată se poate întrebuința: ½ din cantitate nucă de cocos la care se adaugă ½ din cantitate alune tocate, sau migdale răzuite.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu