joi, 11 martie 2021

Cartofi franțuzești cu cașcaval

Ingrediente

2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras, 1 cățel de usturoi, 0,5 l lapte, 200 g smântână, 2 ouă (facultativ), sare, piper, nucșoară

Mod de preparare

Se spală bine cartofii și se usucă într-un ștergar. Se curăță cartofii și se taie felii subțiri (care nu se mai spală). Se amestecă laptele cu smântâna, se încălzește (nu se fierbe). Într-un castron se amestecă feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele și smântâna calde, ouăle bătute, sare, piper și puțină nucșoară rasă. Se freacă bine un vas de Jena cu cățelul de usturoi, apoi cu unt. Se varsă compoziția în vas, se presară cu bucăți de unt, apoi cu schweitzer ras. Se dă la cuptor fierbinte, apoi se scade temperatura și se coace 40-50 de minute (se încearcă cu furculița). Dacă se rumenește prematur, se acoperă cu foaie de aluminiu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu