Ingrediente
2 kg cartofi cruzi, 100 g unt, 200 g schweitzer ras, 1 cățel
de usturoi, 0,5 l lapte, 200 g smântână, 2 ouă (facultativ), sare, piper, nucșoară
Mod de
preparare
Se spală bine cartofii și se usucă într-un ștergar. Se
curăță cartofii și se taie felii subțiri (care nu se mai spală). Se amestecă
laptele cu smântâna, se încălzește (nu se fierbe). Într-un castron se amestecă
feliile de cartofi cu schweitzer-ul ras, laptele și smântâna calde, ouăle bătute,
sare, piper și puțină nucșoară rasă. Se freacă bine un vas de Jena cu cățelul de
usturoi, apoi cu unt. Se varsă compoziția în vas, se presară cu bucăți de unt,
apoi cu schweitzer ras. Se dă la cuptor fierbinte, apoi se scade temperatura și
se coace 40-50 de minute (se încearcă cu furculița). Dacă se rumenește
prematur, se acoperă cu foaie de aluminiu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu