Ingrediente
6 lingurițe cafea (cu vârf), 1 sticluță esență de rom,
400 g pișcoturi Savoyardi, 4 ouă, 7 linguri zahăr (cu vârf), 500 g (2 cutii)
supercremă Mascarpone sau 500 g smântână (24% grăsime), 2 plicuri praf de
frișcă, cacao pentru ornare
Mod de
preparare
Se face o cafea din 3 căni de apă și cele 6 lingurițe cu cafea și se lasă
să se răcească. Se freacă gălbenușurile cu zahărul, până aproape că se topește
zahărul (circa 10-15 minute, folosind mixerul). Se adaugă supercrema Mascarpone,
sau smântâna, și se amestecă cu mixerul până devine consistentă ca frișca. Se
introduce la frigider. Se bat albușurile spumă, dupa care se adaugă praful de
frișcă (fără să se dizolve în lapte) și se mai bate cu mixerul până se
incorporează praful de frișcă în spumă. Se amestecă cele două compoziții (cel
cu albușurile și cel cu gălbenușurile) și se introduce amestecul în congelator.
Se adaugă esența de rom în cafeaua răcită. Se înmoaie repede pișcoturile în
cafea, unul câte unul. Se ține doar o secundă pișcotul în cafea, căci altfel se
înmoaie prea tare. Se folosește o tavă de 4-5 cm înălțime (tava de friptură), în
care să încapă aproximativ jumătate din cantitatea de pișcoturi așezate unul lângă
altul. Se așează un strat de pișcoturi în tavă. Se întinde jumătate din crema
preparată, după care se așează iarăși un strat de pișcoturi și deasupra se întinde
restul de cremă. Se presară cacao deasupra, cu ajutorul unei strecurătoare de
ceai. Se ține o zi la frigider, să se pătrundă pișcoturile și apoi se servește.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu