marți, 23 martie 2021

Ciorbă de porc “a la grec”

Ingrediente

500 g carne de porc, 3 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel, 1 țelină, 2 cepe, 50 ml ulei, 50 g orez, 2 ouă, 4 lămâi, 250 g smântână, 1 legătură pătrunjel (sau leuștean), sare, piper.

Mod de preparare

Se spală carnea, se taie în cuburi și se pune la fiert în 2,5 l de apă rece. Se spumează. Se curăță și se spală legumele. Se taie mărunt ceapa. Restul legumelor se taie în cubulețe. Se alege și se spală orezul. După ce carnea a fiert 30 de minute, se călește înăbușit ceapa, în ulei încins, și se adaugă în oala cu ciorbă, împreună cu restul de legume. Se lasă să fiarbă la foc mediu. După 10 minute, se adaugă orezul și, după alte 10 minute, se pune sare și piper, după gust. Se ia de pe foc, se toarnă smântâna, amestecată, în prealabil, cu gălbenușurile și cu un polonic cu ciorbă. Se amestecă, se toarnă zeama de lămâie și se presară cu verdeața tocată mărunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu